آخرین اخبار
۱۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۴
بازدید:۲۱۹
صد آنلاین | فقدان آمادگی کی‌یف برای مذاکره با مسکو، ناکارآمدی تحریم‌های اتحادیه اروپا، تردید برخی کشورها در استفاده از دارایی‌های روسیه، ادعای فقدان وجود اقلیت روس در اوکراین و عدم آمادگی کی‌یف برای پیوستن به اتحادیه اروپا، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.
کد خبر : ۵۲۵۱۹
 

به گزارش صد آنلاین ، "هارالد کوجات"، رئیس سابق کمیته نظامی ناتو و بازرس کل بوندسوهر (ارتش آلمان) در مصاحبه‌ای ابراز عقیده کرده که غرب و کشورهای عضو ناتو عمدا امکان امضای توافقنامه صلح در استانبول را از بین بردند. به گفته وی، می‌شد از حوادثی که در اوکراین رخ داده جلوگیری کرد، اما بوریس جانسون، نخست وزیر سابق انگلیس پس از این گفتگوها، فوراً به کی‌یف سفر کرد تا از امضای توافقنامه صلح جلوگیری کند.

 

 

 


این مقام سابق ناتو یادآور شد: حتی 20 سال پیش، ناتو همکاری بسیار نزدیکی با روسیه داشت، اما پس از آن تصمیم به نابودی همه چیز گرفته شد. همه چیز در سال 2002 و با خروج ایالات متحده از پیمان ممنوعیت موشک‌های بالستیک آغاز شد. روسیه این اقدام را به عنوان تلاشی برای دستیابی به برتری در حوزه استراتژیک درک کرد.

رئیس سابق کمیته نظامی افزود: در سال 2008 اجلاس سران اتحاد آتلانتیک شمالی در بخارست برگزار شد که در آن جورج بوش با تمام توان خود سعی کرد اوکراین را به ناتو دعوت کند و این اتفاقات که باعث نگرانی و تحریک مسکو شد، نباید فراموش شود.

علاوه بر این، اسکات ریتر، افسر سابق اطلاعاتی آمریکا، صبح امروز، جمعه، در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) نوشت: «دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین درباره بی اعتبار بودن توافق با روسیه دروغ گفته است.»

ریتر، بدین ترتیب، در مورد ادعای کوله‌با که مسکو را به نقض توافقات مینسک در طول سال های 2014 الی 2022 متهم کرده، اظهار نظر کرد و  با اشاره به اینکه، حتی پترو پروشنکو، رئیس جمهور سابق اوکراین، ساختگی بودن توافقات مینسک را پذیرفت، گفت: آنها فقط مورد نیاز ناتو بودند تا در آن زمان نیروهای مسلح اوکراین را تقویت می‌کرد. این کارشناس آمریکایی افزو: کی‌یف پیشنهاد صلح مسکو را در مارس سال گذشته را رد کرد و مشکل دقیقاً در دیدگاه رهبری اوکراین نهفته است.

یوری اوشاکوف، مشاور رئیس جمهور روسیه در امور سیاسی نیز روز پنجشنبه یادآور شد که مسکو آماده مذاکره با کی‌یف است، اما از طرف اوکراینی حتی اشاره‌ای به تماس‌های جدید نمی شود. اوشاکوف گفت: «تاکنون حتی هیچ اشاره‌ای [از تماس با روسیه] وجود نداشته است، اما ما همیشه برای گفتگو آماده هستیم.»

پیش از این، شبکه NBC آمریکا گزارش داد که ایالات متحده و اروپا در حال مذاکراتی با اوکراین برای آغاز مذاکرات صلح با روسیه هستند.طبق این اطلاعات، کشورهای غربی آشکارا به کی‌یف گفته‌اند که برای انعقاد پیمان صلح باید حاضر به مصالحه باشد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به ششصد و بیست و پنجمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

بازدید شبانه پوتین از مقر منطقه نظامی جنوبی در راستوف-آن-دون 

دفتر مطبوعاتی کرملین صبح امروز اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیمه شب گذشته از مقر فرماندهی منطقه نظامی جنوبی این کشور در راستوف-آن-دون بازدید کرد.

دیمیتری پسکوف در این باره گفت: «ولادیمیر پوتین پس از بازگشت از سفر رسمی خود به جمهوری قزاقستان، بلافاصله به منطقه راستوف پرواز کرده و در آنجا از مقر فرماندهی منطقه نظامی جنوبی بازدید کرد.»

به گفته وی، رئیس جمهور  پوتین را سرگئی شویگو وزیر دفاع، والری گراسیموف رئیس ستاد کل ارتش و دیگر مقامات بلندپایه نظامی در مقر این فرماندهی همراهی کردند. یادآوری شده که پوتین در جریان بازدید گزارش‌های مربوط به  پیشرفت در منطقه عملیات ویژه را دریافت کرده و با چند مدل جدید تجهیزات نظامی ساخت روسیه آشنا شد.

واکنش لاوروف به سخنان بایدن در مورد احتمال «بازگرداندن مناطق از دست رفته» اوکراین 

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، شب گذشته  در یک مصاحبه تلویزیونی و در تفسیر اظهارات جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا درباره توانایی اوکراین برای «بازگرداندن سرزمین‌های از دست رفته خود»، گفت: «خوشا به حال کسی که همچنان ایمانش را حفظ می‌کند و این چیزی است که مردم ما می‌گویند.»

وزیر خارجه همچنین به قصد ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین برای ادامه ضد حمله در آینده پاسخ داد. به گفته لاوروف، اظهار نظر درباره این سخنان دشوار است، برای اینکه او مدعی شده که حتی اگر از کمک به او دست بردارند نیز اوکراین به تنهایی به نبرد ادامه خواهد داد.

نمایندگی دائم روسیه: پارلمان اروپا هم نسبت به اثربخشی تحریم‌ها تردید دارد

دفتر نمایندگی دائم روسیه در اتحادیه اروپا بامداد امروز، جمعه اعلام کرد که در آخرین قطعنامه پارلمان اروپا به این واقعیت اشاره شده که اتحادیه اروپا در خصوص تحریم‌های روسیه «مرتکب اشتباه شده است». 

در بیانیه منتشره از سوی نمایندگی روسیه آمده است: «هنگام خواندن قطعنامه ضد روسی دیگری که در 9 نوامبر 2023 تصویب شد، مطمئن هستیم که تنها ما نیستیم که این تصور را به وجود می‌آوریم که، به بیان ملایم، در اتحادیه اروپا از لحاظ اعمال فشار تحریم‌ها بر روسیه اشتباهی رخ داده است.» 

این هیئت یادآوری کرده که اتحادیه اروپا اکنون "جستجو برای مقصران" را آغاز کرده که ممکن است به شورای اتحادیه اروپا و کمیسیون اروپا ختم شود، زیرا از آنها خواسته شده است تا "برخورد حرفه‌ای و نه احساسی" را در رابطه با اعمال محدودیت‌ها علیه مسکو افزایش دهند. 

همانطور که نمایندگی روسیه اشاره کرده، تحریم‌های یکجانبه اعمال شده توسط اتحادیه اروپا "از لحاظ قانونی نامشروع" و در تضاد با منشور سازمان ملل است. دیپلماتهای روسیه به این نتیجه رسیدند که محدودیت های بروکسل برخی بحران‌های جهانی را برانگیخته که پیامدهای آن کل جهان را تحت تأثیر قرار داد.

نگرانی اتحادیه اروپا از امکان وتوی تامین مالی اوکراین توسط مجارستان 

آژانس خبری بلومبرگ شب گذشته به نقل از منابع خبری خود گزارش داد که کشورهای اتحادیه اروپا در حال مطالعه طرحی جایگزین برای تامین مالی اوکراین در صورتی هستند که مجارستان بسته کمک 50 میلیارد یورویی در این زمینه را وتو کند.

طبق این گزارش، در صورتی که بوداپست از بازنگری بودجه بلندمدت اتحادیه اروپا که شامل کمک به اوکراین است، جلوگیری کند، این پیشنهاد شامل ضمانت‌های ملی کشورهای عضو برای جذب سرمایه از بازارها می‌شود.

بلومبرگ همچنین اشاره کرده که کنگره ایالات متحده هم در مورد کمک به کی‌یف به بن بست رسیده و گفتگوهای طولانی در این باره باعث نگرانی دولت اوکراین شده است.

این گزارش همچنین تاکید می‌کند که موضع مجارستان در مورد کمک به اوکراین باعث بروز اختلافاتی در اتحادیه اروپا می شود. بدین ترتیب که، برخی از کشورها در حال برنامه ریزی برای افزایش فشار بر ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان هستند، در حالی برخی دیگر، از جمله اسپانیا سعی دارندد تا در چارچوب یک برنامه بلندمدت همکاری با بوداپست به توافق برسند.

دولت مجارستان: اوکراین شرایط لازم برای پیوستن به اتحادیه اروپا را برآورده نکرده است

گرگلی گویاش، رئیس دفتر نخست وزیر مجارستان، شب گذشته طی یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد:  دولت مجارستان بر این باور است که اوکراین شرایط لازم برای آغاز مذاکرات برای پیوستن خود به اتحادیه اروپا را برآورده نکرده است. این کشور قبل از شروع درگیری نظامی هم اقدامی در این زمینه انجام نداده بود و  اکنون نیز به این شرایط اصلاً نزدیک نشده است.

گویاش تاکید کرد که کی‌یف معیارهای کپنهاگ برای عضویت در اتحادیه اروپا را رعایت نمی‌کند زیرا به حقوق اقلیت‌های ملی احترام نمی گذاردکه نمونه آن وضعیت مجارهای ساکن مناطق غربی اوکراین است.

این مقام مجارستانی افزود: ژان کلود یونکر، رئیس قبلی کمیسیون اروپا، پیش از این در ابتدای راه پیوستن به اتحادیه اروپا درباره مشکل فساد در اوکراین صحبت کرده بود، اما از آن زمان تاکنون وضعیت تغییر نکرده و حتی بدتر شده است. باید بپذیریم که اوکراین کاملاً کشورش فاسد است و برای عضویت در اتحادیه اروپا شایستگی ندارد.

وی همچنین گفت که اتحادیه اروپا باید یک استراتژی جدید در رابطه با اوکراین تدوین کند و این امر مستلزم بررسی استراتژیک سیاست و رویکرد اروپا به روابط آینده با کی‌یف است.

قصد اوکراین برای برگزاری نشست دیگری درباره "فرمول صلح" در ماه فوریه 

خبرگزاری رویترز شب گذشته به نقل از ایگور ژوکووا، معاون رئیس دفتر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، گزارش کرد که یک نشست سران جهانی درباره "فرمول صلح" اوکراین ممکن است در اوایل فوریه 2024 برگزار شود. به گفته وی، این اجلاس قطعا برگزار خواهد شد، زیرا آغاز نمادین اجرای عملی "فرمول صلح" اوکراین خواهد بود و نتایج دیدارهایی که قبلاً در این راستا به دست آمده، خلاصه و بررسی خواهد کرد.

به عقیده ژوکووا، در این اجلاس باید رهبران کشورهای جنوب جهان نیز حضور داشته باشند.

پیش از این، در اوایل ماه نوامبر، مقامات اوکراینی از لزوم برگزاری یک نشست مشورتی مضاعف با ایالات متحده، بریتانیا، آلمان و فرانسه برای بحث در مورد "فرمول صلح" خبر دادند. این تصمیم پس از گفتگوی تلفنی بین آندری ارماک، رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا اتخاذ شد. ارماک یادآور شد که این گفتگو به بحث در مورد نتایج نشست بین المللی در مالت در 28 تا 29 اکتبر برای ترویج "فرمول صلح" اختصاص داشت.

 تعدادی از کشورهای اتحادیه اروپا عجله ای برای استفاده از دارایی‌های روسیه ندارند

آژانس خبری بلومبرگ به نقل از منابع آگاه گزارش داد که کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و بلژیک نسبت به برخی تلاش‌ها برای تسریع در امکان استفاده از دارایی‌های مسدود شده بانک مرکزی روسیه برای کمک به اوکراین محتاط هستند و خواهان عدم تحمیل این اقدامات هستند. 

این نشریه می‌نویسد: «کشورهای عضو، از جمله فرانسه، آلمان، ایتالیا و بلژیک، نسبت به تسریع تلاش‌ها برای استفاده از سود دارایی‌های تحریم‌شده بانک مرکزی روسیه برای حمایت از اوکراین محتاط هستند.»

به گفته منابع خبری این آژانس، کشورهای کلیدی اتحادیه اروپا در نشستی غیرعلنی در روز چهارشنبه به کمیسیون اروپا یادآور شدند که "از رویکرد تدریجی‌تری در این زمینه حمایت می‌کنند". این منابع افزودند که این کشورها در درجه اول می خواهند یک سند غیرحقوقی تهیه کنند تا اطمینان حاصل کنند که "فرمول استفاده از سود حاصل از دارایی های مسدود شده روسیه از لحاظ قانونی صحیح است" و ثبات مالی آنها را به خطر نمی اندازد.

روز پنجشنبه، رئیس بانک مرکزی روسیه، الویرا نابیولینا، تاکید کرد که مصادره دارایی‌های مسدود شده روسیه در خارج از کشور منجر به عواقب منفی به طور کلی برای توسعه سیستم مالی جهانی خواهد شد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز گفت که روسیه به دلیل تصویب لایحه انتقال دارایی‌های مسدود شده روسیه به کی‌یف در کنگره آمریکا، اقدامات تلافی جویانه را در نظر خواهد گرفت.

مذاکرات کی‌یف با پاریس در مورد گسترش تولید مشترک تسلیحات در اوکراین 

رستم عمروف، وزیر دفاع اوکراین روز گذشته اعلام کرد که مقامات کی‌یف و پاریس مذاکرات مشترکی را برای توسعه تولید مشترک تسلیحات در اوکراین برگزار کردند. 

عمروف در شبکه اجتماعی خود نوشت: مذاکراتی با سباستین لکورنو، وزیر نیروهای مسلح فرانسه در مورد تمدید کمک‌های نظامی به اوکراین انجام شد. <…> ما همچنین در مورد چشم انداز گسترش همکاری در بخش دفاعی و بومی سازی تولید سلاح در خاک اوکراین تبادل نظر کردیم.

وزارت دفاع فرانسه پیش از این گزارش داده بود که پاریس قصد دارد «پارادایم کمک به اوکراین را با این انتظار که درگیری ادامه پیدا می کند، تغییر دهد».

لازم به ذکر است که در پایان سال گذشته، فرانسه صندوقی با بودجه 200 میلیون یورویی ایجاد کرد تا کی‌یف بتواند مستقیماً به سازندگان فرانسوی سفارش تولید تسلیحات کند. سباستین لکورنو، وزیر دفاع فرانسه، پیشتر گفت که شرکت‌های فرانسوی و اوکراینی مجتمع نظامی-صنعتی حدود 12 قرارداد همکاری امضا کرده‌اند.

تحولات اوکراین| قصد زلنسکی برای تغییر استراتژی جنگ/ کی‌یف نباید فقط به آمریکا وابسته باشد
تحولات اوکراین| زلنسکی: شرکای غربی ما را مجبور به مذاکره با روسیه نمی‌کنند
تحولات اوکراین| اذعان مقام نظامی کی‌یف به برتری ارتش روسیه و بن‌بست در جبهه نبرد

معاون نخست وزیر اوکراین: هیچ اقلیت ملی روسی در کشور ما وجود ندارد

اولگا استفانیشینا، معاون نخست وزیر اوکراین در امور هماهنگی اروپایی و یورو آتلانتیکی مدعی شده است که هیچ اقلیت ملی روسیه در اوکراین وجود ندارد، بنابراین موضوع تضمین حقوق آنها در مذاکرات پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا مورد بحث قرار نخواهد گرفت. 

وی تاکید کرد که موضوع تامین حقوق اقلیت ها نکته بسیار مهمی در مذاکرات پیوستن جمهوری به اتحادیه اروپا خواهد بود. کمیسیون ونیز، یک نهاد مشورتی برای شورای اروپا، که همچنین قوانین اوکراین و مولداوی را در مسیر اتحادیه اروپا تجزیه و تحلیل می‌کند، در تصمیمات و توصیه‌های خود به کی‌یف از «اقلیت روسی» نام می برد، اما در عمل در گفتگو با بروکسل این موضوع مورد بحث قرار نخواهد گرفت. 

استفانیشینا افزود: برای اینکه هیچ اقلیت روسی در اوکراین وجود ندارد. آنها اصلاً  وجود ندارند! هیچ جامعه قانونی وجود ندارد که خود را اقلیت روسی بنامد، تنها گروه بسیار کوچکی از شهروندان اوکراینی هستند که روسی صحبت می‌کنند.

نیویورک تایمز: شکاف بین رهبری نظامی و غیرنظامی اوکراین در حال افزایش است

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز  روز گذشته در تحلیلی در این باره نوشت که انتقاد دفتر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین از اظهارات فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین، والری زالوژنی، در مورد بن بست در وضعیت جبهه نبرد با روسیه، حاکی از تعمیق شکاف بین رهبری نظامی و غیرنظامی این کشور است. 

در این مقاله آمده است: "این یک توبیخ عمومی قابل توجه  بود که نشان دهنده شکاف فزاینده بین رهبری نظامی و غیرنظامی در زمان دشواری برای اوکراین بود. ضمن اینکه دفتر زلنسکی بلافاصله سخنان زالوژنی را محکوم و سعی در رد این وضعیت کرد."

این روزنامه یادآور شد که شایعات در مورد تنش بین رئیس جمهور و فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین بیش از یک سال پیش ظاهر شد، ولی تاکنون منجر به اختلاف نظر علنی نشده بود.

4461/ی

 
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها